Office 0752 443 995
Vanzari 0786 447 447

La ce este bun un sistem de alarma wireless?

La ce este bun un sistem de alarma wireless?

La ce este bun un sistem de alarma wireless? Probabil nu pare o intrebare tocmai comuna, insa ar trebui sa ne intrebam despre acest lucru deoarece sistemele de alarma au evoluat. Acum le avem si wireless si primim functii noi. Asadar, la ce este bun un sistem de alarma wireless?

Sa incepem cu sistemele de alarma clasice. Acestea, dupa cum probabil stiti toti, scot un sunet atunci locul protejat este pus in pericol. Toti cei din jur sunt avertizati de o sirena puternica si eventual politia sau serviciul de paza isi face simtita prezenta in cateva minute. Asa era in urma cu cativa ani.

Acum lucrurile au mai evoluat, ba chiar totul se intampla la un alt nivel. Dupa cum am incercat sa va atrag atentia, discutam despre sisteme wireless, ceea ce inseamna fara cablu. Sa va explic ce inseamna acest lucru pentru un sistem de alarma.

In primul rand iti permite sa montezi totul foarte usor. Cablurile sunt aproape inexistente, insa avem nevoie si de alimentare totusi. Deci acolo nu s-a renuntat la ele. Dar nu asta este marele avantaj.

Marele avantaj este comunicarea cu voi, utilizatorii. Pentru ca o data cu evolutia tehnologica si trecerea la wireless, utilizatorii, adica voi, aveti acces la sistem de la distanta. In trecut era imposibil sa ai acces la sistemul de alarma de la distanta, insa acum poti direct de pe telefon. Poti primi notificari cand ceva nu merge conform planului sau chiar mesaje sau apeluri de la centrala care sa te avertizeze. Si sa fim realisti, de unde sti cand ai un intrus in casa, daca tu nu esti in zona respectiva sa auzi alarma? Afli a doua zi de la stiri in cel mai rau caz. Cu notificarile direct pe telefon poti afla foarte rapid ce s-a intamplat si sa te duci catre acel loc.

Asta inseamna comunicare wireless. Esti in timp real conectat la alarma si chiar o poti seta de la distanta. Poti sa o armezi sau dezarmezi, poti schimba anumite setari, poti sa produci o alarma falsa, etc. Totul direct de pe telefon. Puteai sa faci asta in urma cu cativa ani? Sunt sigur ca nu puteai si ca acum totul iti este mult mai la indemana.

Si totusi nu am mentionat nimic de costuri. Nici nu aveam de ce, pentru ca desi tehnologia a evoluat foarte mult, preturile au ramas la fel sau chiar au scazut.

Comments are closed.