DGS SECURITY ANALIZA DE RISC

1c56f3cb39c09954094c0df03910a506

Analiza de risc la securitatea fizică constituie fundamentul adoptării măsurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor şi valorilor prevăzute de lege, transpuse în planul de pază şi proiectul sistemului de alarmare.

În elaborarea analizelor de risc la securitatea fizică se ţine cont şi de prevederile standardelor naţionale sau europene privind managementul şi tehnicile de evaluare a riscului.

bg-security

Factori care influenteaza pretul pentru analiza de risc:

  • suprafata obiectivului – pretul pentru o fabrica, ferma sau un depozit va fi, evident, mai mare decat pretul pentru o casa de amanet sau un birou
  • complexitatea activitatii – evaluarea unui spatiu in care se construiesc masini va fi mult mai complicata decat a unui spatiu in care se comercializeaza tigari
  • locatia fizica a obiectivului – la pretul evaluarii de risc se vor adauga costurile deplasarii

 

Cine efectueaza Analiza de Risc la Securitatea Fizica ?
Analizele de risc se efectuează de experţi denumiti evaluatori de risc, care trebuie sa fie înscrişi în RNERSF ( Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica).

Door-Supervisor

Ce inseamna Analiza de Risc la Securitatea Fizica ?

Activitatea desfăşurată pentru a identifica ameninţările şi vulnerabilităţile care pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau libertatea unei persoane ori care pot aduce prejudicii valorilor deţinute de unităţi, în scopul determinării impactului şi evaluării riscurilor de securitate şi în baza căreia se stabilesc măsurile necesare pentru limitarea sau eliminarea acestora. Analiza de risc la securitatea fizică se materializează prin documentaţia întocmită în cadrul procesului standardizat de management al riscului, prin care se determină, în mod dinamic, măsurile necesare şi aplicabile pentru încadrarea riscurilor de securitate la niveluri acceptabile.